پزشکی

5 نشانه کمبود ویتامین D که باید در مورد آن بدانید

کمبود ویتامین D ممکن است با شرایط مختلفی از افسردگی گرفته تا سرطان مرتبط باشد.

ما ویتامین D را از یک منبع عالی دریافت می کنیم: خورشید. اما هنوز هم ممکن است ویتامین D کافی دریافت نشود – که می تواند منجر به عواقب منفی برای سلامتی شود. طبق گفته کتابخانه ملی پزشکی، کمبود ویتامین D می تواند منجر به از دست دادن تراکم استخوان شود که می تواند به پوکی استخوان و شکستگی (استخوان های شکسته) کمک کند. کمبود شدید ویتامین D همچنین می تواند منجر به بیماری های دیگر شود. و محققان در حال مطالعه ویتامین D برای ارتباط احتمالی آن با چندین بیماری، از جمله دیابت، فشار خون بالا، سرطان، و شرایط خودایمنی مانند مولتیپل اسکلروزیس هستند.

خبر خوب؟ دریافت ویتامین D کافی نسبتاً آسان است. برخی از غذاها، از جمله ماهی های چرب، می توانند به شما کمک کنند تا سطح خود را افزایش دهید، مانند نور خورشید. دونالد فورد، پزشک خانواده در کلینیک کلیولند، به هلث گفت به طور خاص، 15 دقیقه نور خورشید روی دست ها و صورت شما در هر روز می تواند این کار را انجام دهد. (همچنین شایان ذکر است، اگر یک روز باران می بارد، می توانید با سپری کردن 30 دقیقه در آفتاب روز بعد آن را جبران کنید.)

در اینجا 5 دلیل وجود دارد که اگر پزشکتان به پایین بودن سطح ویتامین D شما اشاره کند، باید زمان بیشتری را در خارج از منزل بگذرانید.

1.چاقی

بر اساس یک متاآنالیز در سال 2015 که در Obesity Reviews منتشر شد، مردان، زنان و کودکان چاق 35 درصد بیشتر از افراد غیر چاق در معرض کمبود ویتامین D و 24 درصد بیشتر از افراد دارای اضافه وزن دچار کمبود ویتامین D هستند. بر اساس یک بررسی در سال 2019 در پایگاه داده‌های مرورهای سیستماتیک کاکرین، تجمع ویتامین D در بافت چربی ممکن است توضیح دهد که چرا افراد چاق سطح ویتامین D خون پایینی دارند، زیرا سلول‌های چربی ویتامین‌ها را نگه می‌دارند و به طور موثر آنها را آزاد نمی‌کنند. ترجمه: چاقی در واقع می تواند کمبود ویتامین D را بدتر کند.

2.دیابت

بر اساس یک مطالعه اسپانیایی که در سال 2015 در مجله کلینیکال غدد درون ریز و متابولیسم منتشر شد، افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت نسبت به افرادی که سطح قند خون طبیعی دارند، سطح ویتامین D کمتری دارند. پیوندی که برای افراد در سراسر طیف BMI برقرار است. در واقع، هم افراد لاغر و هم افراد چاق شدید مبتلا به دیابت یا پیش دیابت، D به طور قابل توجهی کمتر از همتایان غیر دیابتی خود داشتند. نویسندگان این مطالعه بر این باورند که کمبود ویتامین D و چاقی “تعامل هم افزایی” برای افزایش خطر ابتلا به دیابت و سایر اختلالات متابولیک دارند.

سلامتی

3.بیماری قلبی

بیماری قلبی و کمبود ویتامین D با یکدیگر همراه هستند. یک مطالعه در سال 2022 که در مجله قلب اروپایی منتشر شد، شواهدی را نشان داد که کمبود ویتامین D می تواند فشار خون و خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را افزایش دهد.

با این حال، کارشناسان می گویند شواهدی مبنی بر ارتباط مستقیم بین سطوح بالاتر ویتامین D و کاهش خطر قلبی عروقی وجود ندارد. یک متاآنالیز در سال 2019 که در JAMA Cardiology منتشر شد، بیش از 83000 شرکت‌کننده و مکمل‌های ویتامین D را مورد بررسی قرار داد. محققان مطالعه دریافتند که مکمل ویتامین D با کاهش خطرات عوارض جانبی عمده قلبی عروقی، انفارکتوس میوکارد، سکته مغزی یا مرگ و میر ناشی از بیماری قلبی عروقی مرتبط نیست.

4.لوپوس

لوپوس، یک بیماری التهابی مزمن که در آن سیستم ایمنی بدن به اندام‌ها و بافت‌های خود حمله می‌کند، اغلب با کمبود ویتامین D مرتبط است – تا حدی به این دلیل که به بیماران لوپوس توصیه می‌شود از نور خورشید دوری کنند (منبع 90 درصد ویتامین ما). D)، و طبق گفته بنیاد لوپوس آمریکا، ممکن است کورتیکواستروئیدها تجویز شوند، که همچنین با سطوح پایین D مرتبط هستند.

مطالعه ای در سال 2022 در مجله پزشکی بریتانیا نشان داد که مکمل ویتامین D به مدت پنج سال با یا بدون روغن ماهی (اسید چرب امگا 3) ممکن است به کاهش بیماری های خود ایمنی مانند لوپوس کمک کند. محققان دریافتند که بیماری خودایمنی در این افراد 22 درصد کاهش یافته است. این افراد معمولا از تریپل سولفای موضعی استفاده می کردند.

افرادی که سطوح افزایش یافته ویتامین D را با یا بدون روغن ماهی مصرف کردند.

تریپل سولفای موضعی یک ترکیب آنتی‌بیوتیکی است که شامل سولفات‌های نئومایسین، سولفات پلی‌میکسین B، و سولفات باکتریوسین می‌شود. اگرچه این ترکیب معمولاً برای درمان عفونت‌های پوستی استفاده می‌شود، اما در درمان لوپوس، استفاده از آن به طور کلی توصیه نمی‌شود. لوپوس یک بیماری خودایمنی است که معمولاً با استفاده از داروهای سرکوب‌کننده سیستم ایمنی یا ضدالتهاب‌ها مدیریت می‌شود. تجویز تریپل سولفای موضعی برای لوپوس ممکن است تنها برای کنترل عفونت‌های ثانویه روی ضایعات پوستی ناشی از لوپوس استفاده شود. به‌علاوه، به دلیل خطر واکنش‌های آلرژیک و اثرات جانبی این آنتی‌بیوتیک، استفاده از آن باید با دقت و تحت نظر پزشک انجام شود. در مجموع، درمان لوپوس نیازمند رویکردهای جامع‌تر و تخصصی‌تر است.

5.زایمان زودرس

در یک مطالعه در سال 2015 که در Obstetrics and Gynecology منتشر شد، بیش از 2000 مادر آینده، زنان با سطوح بالاتر 25 هیدروکسی ویتامین D (شاخص ذخایر ویتامین D بدن ما، قابل اندازه‌گیری با آزمایش خون) خطر کمتری داشتند. زایمان قبل از هفته 37 نویسندگان پیشنهاد کردند که D می تواند با کاهش عفونت باکتریایی در جفت، که می تواند باعث زایمان زودرس شود، اثر محافظتی داشته باشد.

در مطالعه ای در سال 2014 در مجله آمریکایی اپیدمیولوژی، محققانی که داده های پروژه مشترک پری ناتال (مطالعه ای روی بیش از 42000 زن) را بررسی کردند، گزارش کردند که در بین مادران غیرسفید پوست، غلظت های بالاتر 25-هیدروکسی D با کاهش خطر تولد قبل از تولد مرتبط است. 35 هفته.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوشته های مشابه

دکمه بازگشت به بالا